Roverlaget

Speidere over 16 år er godt rustet til å takle spennende utfordringer og rovere drar gjerne på breturer, lengre kanoturer, og prøver seg på rafting og klatring. En del av roverne gjør en viktig innsats i Rovernes Beredskapsgruppe som tilsvarer Norges Røde Kors sitt hjelpekorpsarbeid. Å være rover betyr å ha en aktiv og allsidig fritid!
Hvert år arrangeres det to store nasjonale arrangementer for roverne, Roverstevnet og rover-femkampen. Begge disse arrangementene samler flere hundre rovere fra hele landet. Det arrangeres også egne roverleire. Mer sosialt enn dette blir det ikke!
Mange rovere hjelper til med lederarbeidet i sin egen speidergruppe.

Alle speidere som er over 16 år og godkjent som leder kan være leder i Speideren. Det vil si at du sammen med andre på egen alder eller en eldre leder kan være med å lede en av gruppene.(Bevere/småspeidere, 6-10 år, Stifinnere/vandrere 10-16 år).Du blir da også en naturlig del av ledergruppen i din speidergruppe.

Alle som er eller som ønsker å bli ledere i speideren får tilbud om lederkurs.
Har du lyst til å teste nye grenser, lære ledelse i praksis og være med i et godt og kreativt miljø bør du bli rover eller leder i Speideren. Er du i tillegg glad i å være ute og synes det er fint å dra på tur sammen med andre i innland og utland kommer du til å stortrives!