Om oss

Om oss

Eidsvoll Verk speidergruppe har en lang tradisjon og ble meldt inn i Norsk Speiderguttforbund den 2/2 1927, men det har blitt registrert speideraktivitet på Eidsvoll allerede i 1911.

Den første troppsføreren i 3. Eidsvoll hette Karl Kapåsen og ble offisiellt inmeldt i 1928.
I 1966 fikk vi leid en hytte, Koiedalen, av Mathiesen-Eidsvold Værk og den bruker vi fortsatt.

I 1978 slo Norsk Speiderguttfor-bund og Norsk Speiderpike-forbund seg sammen og dannet Norges speiderforbund, NSF. Medlemsantallet var i sluttet av 70-tallet oppe i ca. 100. I dag er det 70 barn og voksne som kan kalle seg speidere i 3. Eidsvoll speidergruppe. Pr i dag er det totalt 3 speidergrupper i kommunen og vi har et bredt samarbeid med andre tropper gjennom romerike krets.

Vi har plass til både flere speidere og ledere, så ta gjerne kontakt med oss på epost 3.eidsvollspeidere@gmail.com eller meld deg på gjennom dette skjemaet.

Hva er Speiding?

Norges speiderforbunds formål er å utvikle mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet i samsvar med idealene fra speiderløftet og speiderloven. Speiderløftet handler om vår vilje til å gjøre verden til et litt bedre sted å være. Gjennom å avlegge speiderløftet lover hver enkelt speider å gjøre sitt beste.

 

Speiding er friluftsliv året rundt og opplevelser sammen med andre. Speiding er samarbeid om oppgaver, og speiding er vennskap som oppstår og utvikles underveis - også på tvers av landegrenser. Speiding foregår over hele verden og er en internasjonal, ideell bevegelse med ca. 38 millioner medlemmer i mer enn 150 land. Speiding handler om å engasjere seg for andre enn seg selv, både for dem du har rundt deg og for mennesker du ikke kjenner.
Du kan være speider nesten hele livet. Men sentralt i all speiding står friluftsliv , vennskap , samarbeid og opplevelser . Grunnene til å drive speiding er mange: Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner og få nye venner, utfordre seg selv, lære og oppleve noe nytt og spennende, reise på leir og mye mer. Men formålet med speiding er å utvikle selvstendighet og ansvarsbevissthet hos barn, unge og voksne

 

Speiderløftet

Speiderløftet handler om vår vilje til å gjøre verden til ett litt bedre sted å være. Gjennom å avlegge det, lover hver enkelt speider å gjøre sitt beste for at vi skal få en bedre verden.

Speidermetoden

  • Forpliktelse gjennom lov og løfte
  • Learning by doing
  • Bruk av patruljesystemet
  • Friluftsliv
  • Samfunnsengasjement
  • Symbolikk, rammer og lek
  • Progresjon i aktiviteter og ferdigheter
  • Medbestemmelse og ansvar

Nysgjerrig på speideren ?

Nysgjerrig på speideren ?

Publisert: 03.04.17

Velkommen til 3 Eidsvoll speidergruppe.